Bloggy blir bara bättre – Facebook Connect, importera Jaiku kontakter mm

Den senaste tiden så har den svenska microbloggtjänsten Bloggy formligen exploderat, och trafiken har ökat med 20 gånger.

Omnämnande i Expressen skadar säkert inte, men en del i framgången är de ständiga förbättringar som mannen bakom Bloggy, Jonas Lejon ständigt gör. Tex att man kan importera sina kontakter från Jaiku, logga in med Facebook Connect och designa om sin Bloggy sida genom att tillhandahåll sin egen CSS fil. Allt detta gör att det verkar som om användandet har nått en kritisk massa när det gäller hur många användare som har flyttat sitt dagliga microbloggande från Jaiku till Bloggy.

En av de populäraste inläggen jag har skivit här på mashup.se handlar om Bloggys API, och nu finns denna info också på Bloggy, i samband med den nya Bloggy Bloggen där man kan följa utvecklingen av tjänsten. Det finns också en lista på tredjepartsapplikationer som använder Bloggys API, GPSFoto (se mitt inlägg om dem här – GPSFoto – karta över mobilbilder) och ett WordPress plugin som visar Bloggy inlägg nämns.

Jag hoppas Jonas lyckas och att Bloggy kan bli mainstream (i alla fall så mainstream som en microbloggingtjänst kan bli). Det är helt klart en av de svenska webbtjänster som kan blir riktigt stor!

Givetvis är jag aktiv på Bloggy, och mig kan ni följa på http://andreaskrohn.bloggy.se/.