Projekt 2015

2015 ser ut att bli ett riktigt roligt och utmanande år. Det är många saker på gång just nu och jag tänkte dela med mig av vad jag jobbar på. Detta är några av mina projekt helt utan prioriteringsordning…

Mashup.se

Nu har jag bloggat på denna sajt i över 8 år (sedan 19 september 2006), med fokus på APIer under de senaste 6 åren (sedan 1 augusti 2008). Mest lyckat har mina sammanfattningar av nyheter om APIer och öppna data ¨varit, dvs API-måndagarna. Det har jag nu gjort i 4 år (sedan 11 oktober 2011).

Då jag har mitt bloggande på Mashup att tacka för nästan alla andra intressanta projekt så tänker jag givetvis att fortsätta. Jag vill också ta tag i den reboot av sajten som jag tidigare har lovat. Som alltid vill jag veta vad ni vill att jag ska skriva om, så tveka inte att kontakta mig.

Dopter

Jag hjälper företag, myndigheter mm med sina APIer och sin öppna data via mitt företag Dopter. Vi är inte stora men vi är jäkligt bra på det vi gör. 2015 så kommer vi att jobba vidare med kollektivtrafikportalen Trafiklab, förhoppningsvis att jobba med Naturvårdsverkets öppna data och APIer samt med ett fleratal andra intressanta kunder.

Overview News

Som jag skrev igår så är jag nu en del av teamet som bygger Overview News APIet – ett API som gör det möjligt att söka bland tusentals redationella nyheter från hela världen. Det är fantastiskt kul projekt och jag ser fram emot att bygga något från grunden. Vi har stora planer, så håll ögonen på oss!

Nordic APIs

Under ett par år nu så har vi i Nordic APIs arrangerat API-konferenser över hela Norden och i maj så beger vi oss ut i Europa och till USA i en turne till Köpenhamn, München, London och Seattle. Vi satsar också hårt på Nordic APIs blogg där vi publicerar gott om högkvalitativa inlägg om tekniken och affärerna bakom APIer.

46elks

Sedan några månader så sitter jag i styrelsen på 46elks, ett företag som erbjuder telefonitjänster som SMS, MMS och röst via ett API. Potentialen för 46elks är riktigt stor och det är kul att hjälpa till bäst jag kan med mina API-kunskaper. Samtidigt så suger jag i mig all kunskap jag kan och har redan lärt mig mycket.

Öppna Helsingborg

Jobbet med öppna data i min hemstad Helsingborg fortsätter och jag fortsätter att vara deltidsanställd av kommunen för att jobba med Öppna Helsingborg. Det är många projekt på gång som kommer att resultera i mycket mer öppna data från Helsingborg. Bland annat så jobbar vi med Örebro kommun i ett VINNOVA-projekt för att publicera ett API för mat serverad i skolor, äldreboende etc.

Övriga

Som synes så har jag lite saker att göra, så det finns vissa projekt som får lida. API-konsollerna i APIHQ och svenska API-katalogen har inte fått mycket kärlek på senaste och jag funderar på vad jag ska göra med dem framöver. Alla ideer är välkomna.

Nu är jag trött bara av att ha skrivit denna lista och av alla positiva adverb jag har använt. Kaffedags!

Bild: Foot Data Acquisition System från NASA on the Commons