APIHQ pensioneras 1 maj

Ideer är bra. Genomförda ideer är mycket bättre. Genomförda ideer som man ständigt förbättrar är bäst. APIHQ började som en ide och blev verklighet för några år sedan. Det är en tjänst för att göra API-dokumentation interaktiv och därmed göra det enklare för utvecklare att testa sig fram och lära sig hur ett API fungerar.

En produkt räcker inte

Genomförandet blev lyckat och jag fick en hel del riktigt bra betatestare, tex Trafiklab, Kundo och Nobelprisets API. Men där tog min energi slut och jag tillät andra projekt (privata och professionella) att komma emellan. Uppdateringarna slutade. Det var en bra produkt (iaf när den var ny för några år sedan), men jag satsade inte tillräckligt för att göra det till ett framgångsrikt projekt. Det är surt att se andra först nu implementera ideer jag hade för APIHQ för flera år sedan, men det är ju mitt eget fel.

Dags för nya projekt

För att APIHQ ska fortsätta fungera så måste jag investera tid för underhåll och framförallt tar det hjärncykler. Därför väljer jag nu att pensionera APIHQ för gott den 1:a maj. All min energi ska istället gå till projekt som Overview News. Dessutom ska jag ta med mig läxan att det inte räcker att utveckla en bra produkt, det är inte ens början på en lång resa för att skapa ett framgångsrikt projekt.

Tack alla som har använt APIHQ under de senaste åren!