Vilket är Sveriges bästa API?

Det finns över 220 svenska APIer, men vilket av alla dessa är det BÄSTA APIet? För att avgöra detta så drar vi igång tävlingen Sveriges bästa API.

Gör din röst hörd

Från och med nu (17/3) och fram till kl 15:00 onsdagen 28/3 så är det möjligt att rösta på alla de APIer i API katalogen som du gillar. Målet är att vi tillsammans ska sålla fram de bästa APIerna som landet har att erbjuda och ge dem all den uppmärksamhet de förtjänar. Här hittar du en lista på alla APIer i tävlingen, så nu är det bara att börja rösta!

Hur röstar man på det bästa APIet?

Rösta på alla de APIer du gillar genom att hitta dem i API katalogen och klicka på Google +1 knappen på sidan (för att rösta måste man ha ett Googlekonto). Det går bra att rösta på hur många APIer som du vill, men max 1 gång per API.

Varför?

Anledningen att jag drar igång tävlingen om Sveriges bästa API är att svenska APIer förtjänar att uppmärksammas och användas. Det var mycket jobb att skrapa ihop APIer till API katalogen och då hittade jag väldigt många APIer som jag aldrig hade hört talas om, och då jobbar jag ändå med APIer dagarna i ända.

Fantastiska priser

Det blir fantastiska priser till det API som vinner omröstningen – nämligen evig ära och skryträttigheter. Tyvärr inga pengar men gott om uppmärksamhet som bör ge en del nya API-användare.

Marknadsför ditt eget API

Förutom att rösta själv och få hela din släkt och alla dina vänner att rösta så går det ju utmärkt att marknadsföra ditt API på bloggar, sociala nätverk och med helsidesannonser i DN. Länka till ditt APIs sida i API katalogen så kan folk lätt hitta var de ska rösta. Fler tips till dig om du verkligen vill ragga röster kommer under de närmaste dagarna.

Om ditt API saknas i katalogen och därmed i tävlingen så är det bara att lägga till det.

Vill du veta mer om tävlingen?

Det finns en FAQ som förhoppningsvis svarar på de flesta frågorna. Dessutom finns det en en sida för pressen med en färdigskriven story för att skriva en artikel eller blogginlägg om tävligen. Annars så kan ni kontakta mig så svarar jag gärna – andreasdopter.se, @andreaskrohn eller 0709-780794.