Totiki – gör sociala media lättare att använda

Richard Eriksson är bla grundaren av Lunarstorm och efter att ha sålt Lunarstorm 2006 så håller han nu på med lite nya internetprojekt. Ett av dem är

Totiki, ett företag som siktar på att underlätta för folk att använda sociala media.

En av de första tjänsterna är Totiki Me som är på gång i September. Det är ett Windowsprogram som samlar innehåll från alla de sociala sajter som användarna är aktiva på – Facebook, Bilddagboken, Flickr etc. Det finns redan flera rätt framgångsrika liknande sajter i USA, tex FriendFeed och Socialthing, men Totiki Me ska stöjda 50+ sajter som svenskar använder, alltså med fokus på lokalt innehåll. Något som är väldigt uppmuntrande är att de också kommer att släppa ett API så att man kan skriva sina egna plugins för att lägga till interaktion med sajter de inte stödjer. Mycker mer om detta och tankarna bakom Totiki hittar ni på Rickard Erikssons blogg.

Förutom Totiki Me så kan vi också förvänta oss en annan tjänst från Totiki under hösten, men de är fortfarande tysta om exakt vad det är. I väntan på det så kan ni registrera er för den privata betan på totiki.com.