Potentiella API-sessioner på SSWC 2012

Om ett par veckor är det dags för SSWC på Tjärö i Blekinge. Det är en 4 dagars unconference med 0,0008% av besökarna som Woodstock hade, men 1000-tals % mer processorkraft än vad NASA hade för Apolloprojektet.

Givetvis funderar jag på att hålla några sessions om APIer, men jag vet inte riktigt vad jag ska snacka om. Här kommer några idéer och jag skulle gärna vilja veta vad ni tycker…

API – en grundkurs

Svarar helt enkelt på frågan “Vad är ett API?” utan att gå in på en massa fler tekniska förkortningar. Kanske inte den session som ni som läser mashup.se kommer att gå på, men det kanske finns en och annan på SSWC som inte kan allt om REST, JSON och HTTP än.

Topp 10 saker att tänka på när man utvecklar ett API

En topplista med de saker man bör tänka på när man utvecklar ett API. Allt ifrån tekniska detaljer, till användarvillkor, affärsmodeller och community.

APIer efter hypen – guld och gröna skogar?

Precis som stenyxan, skivat bröd, CORBA och SOAP så hyllades (och hyllas, ibland av mig) APIer som lösningen på allt som är fel inom datorvärden. Skulle vilja ha en diskussion om allt verkligen blev så bra och hur framtidens er ut. Både positivt och negativt, men definitivt tänkvärt. Lite Twitterrykten kryddat med Pintrest och Google+ brist på APIer (vettiga sådana iaf) på den negativa sidan. DnB, Klout och Netflix på den positiva sidan.

Andra idéer?

Vill snacka om APIHQ, men jag har inte hittat rätt vinkel på den sessionen än.

Har jag missat något? Finns det något annat ni vill jag ska snacka om eller som ni vill diskutera med mig?

Fler API-sessioner på SSWC

Det är inte bara jag som kommer att hålla låda om APIer på SSWC, det finns redan 3 API-relaterade sessioner på förgridden:

Det blir ett bra SSWC i år helt enkelt!