Nordic APIs sprider sig till Sundsvall, Ã…rhus och Trondheim

Innan mars i år så hade jag inte arrangerat ett enda event. Nu är det april har jag redan arrangerat två – Nordic APIs i Stockholm med över 100 deltagare och en liten minikonferens där vi bara var 8 deltagare. Som planerna ser ut just nu så är jag med och arrangerar (minst) 5 events till detta år – vi har nämligen precis publicerat nyheten att Nordic APIs kommer till Sundsvall, Ã rhus och Trondheim under de närmsta månaderna. Sedan tidigare så har vi redan en Nordic APIs konferens planerade i Köpenhamn och en stor i Stockholm i september.

Fokus på öppen data i Sundsvall

I Sundsvall så ligger fokus på Open Data och APIer för den offentliga sektorn. Det är ett halvdagsevent som vi gör tillsammans med bla Sogeti. Vi är väldigt glada att ha med Mats Björk från Sogeti som presentatör och lokal eldsjäl. Vi är också väldigt glada att sprida Nordic APIs utanför Stockholm och ut i landet. Förhoppningsvis kan vi också besöka andra svenska städer inom en nära framtid.

Fokuset i à rhus kommer att ligga på hur APIer kan påverka affärerna och i Trondheim så kommer vi att snacka mycket om hur APIer kan användas inom telekom.

Vad mer kan vi göra?

Det är lite galet hur Nordic APIs har gått från en ide som jag och Travis Spencer från Twobo hade i december till 6 events (kanske 7 beroende på hur man räknar) i 5 städer i 3 länder på bara några månader. Intresset var större än vi hade hoppats och hela Norden verkar redo att anamma APIer och öppen data på massiv skala. Frågan är vad nästa steg är? Vad tycker du att vi ska göra med Nordic APIs? Var ska vi arrangera nästa konferens? Vilket fokus skulle ni vilja se?

Inget skulle vara möjligt utan hjälp från väldigt många människor, bla deltagare och sponsorer, så tusen tack till er alla!