Overview News API

Mitt stora projekt för 2015 kommer att vara Overview News där jag går in som delägare och API-nisse (ej min officiell titel). Det har varit på gång länge, men nu äntligen är alla papper påskrivna så att jag kan tala om det.

Ett API för alla nyheter

Vi indexerar redaktionella nyheter från tusentals källor över hela världen och kommer att göra alla dessa nyheter sökbara via ett API. Målet är att göra nyheter lika lättillgängliga för utvecklare, datajournalister och forskare som sociala media är idag. Genom att göra det möjligt att analysera nyhetsflödet, bygga nya nyhetsappar etc så är vi också övertygade att ett nyhets-API är bra för de som publicerar kvalitetsnyheter genom att det skapar fler läsare.

Insamlingsmotorn vi har är stabil och har jobbat hårt i många år redan. Det vi nu koncentrerar oss på är själva APIet och allt som har med det att göra. Jag ska göra mitt bästa för att dela med mig av den processen. Dokumentationen är färdigskriven, nu är det bara resten kvar :) Detta är redan ett fantastiskt projekt och jag ser fram emot att vara med och bygga upp Overview News till något riktigt riktigt bra.

Är du intresserad att använda vårt kommande API eller hur framtiden för nyhetsmedia ser ut? Följ oss då på Twitter och prenummerera på vårt nyhetsbrev eller maila mig.