I helgen är det dags för turisthack

Nu i helgen så möts programmerare och turistfolk på Turisthacket i Göteborg för att utveckla nya turisttjänster. Det hela inleds med miniseminarier om digitalt entreprenörskap, digitalt beteende, gamification mm för att sedan gå över i ett hack där mobila turisttjänster tas fram (i alla fall prototyper på tjänster).

APIer

Det finns gott om APIer att använda för att utveckla turisttjänster. Några av de företag och organisationer som ställer upp med sina APIer är Eniro, Riksantikvarieämbetet, Västtrafik, Göteborgs Trafikkontor och Göteborgs Miljökontor. Många av dessa API-ägare kommer att vara på plats och hjälpa utvecklare komma igång snabbt. Förhoppningsvis så kommer vi att se många nya kreativa applikationer.

Följ hacket hemifrån

Kan ni inte vara på plats så går det bra att följa alla dessa seminarier på Turisthackets blogg eller Facebooksida där de kommer att streamas live och det går också bra att följa eventet på Twitter under hashtaggen #Turisthack.

Fler Turisthack i framtiden?

Turisthacket är ett riktigt bra initiativ. Travelhack är ett annat branchspecifikt hack som var en riktig hit förra året, förhoppningsvis så kan Turisthacket bli en lika stor framgång. Får man tro alla frågor jag har hört om Turisthacket i Göteborg så kommer det fler liknande event runt om i landet inom en snar framtid.