Hacka turistappar

Uppdatering: Turisthacket har flyttat till i höst. Nytt datum ännu inte fastställt.

Helgen 26-27 maj så är det dags för Turisthack i Göteborg. Det är ett hackathon för kodare, designers, affärsutvecklare och andra. Målet är att för att skapa nya smarta turistappar som förbättrar turistupplevelsen.

Tävlingen arrangeras av Västsvenska Turistrådet och går ut på att ta fram en app-prototyp för iOS, Android, webb eller någon annan plattform. Man tävlar i lag med 2-4 personer och sista anmälningsdagen är på fredag (18e maj), så det börjar bli dags att anmäla dig om du vill vara med!

Turisthackets APIer

Det finns en hel del APIer som finns tillgängliga för hacket, dessa tillhandahålls av lokala företag, partners och sponsorer. Dessa APIer är:

Behövs fler datakällor så finns givetvis alla APIer i hela API katalogen tillgängliga. Tror också att mycket användbar data kan fås via Facebooks och Foursquares APIer. Där finns ju redan en hel del data om både användare och platser

Inspiration

Marcus Österberg har skrivit ett blogginlägg med ideer till Turisthacket. App för att hitta spontanaktiviteter för att främja lokalturism, NFC guider till museer och användning av Tillgänglighetsdatabasen är hans ideer.

Själv skulle jag vilja ha en reseplaneringsapp som gör det enkelt att resa mellan olika turistmål i Göteborg. Visar den dessutom visar vilka restauranger nära turistfällorna som är barnvänliga och har bra betyg så är det pluspoäng.

Vad hade du byggt för turistapp om du fick drömma?

Bild: Gothenburg, Haga 1977 / 2012 by Göran (Kartläsarn), on Flickr