API Måndag – Mediums nya API och en ersättare till Yahoo Pipes

I veckan som har gått så har Medium kommit ut med ett nytt API och en ny tjänst för att mixa data från flera APIer har lanserat. För ännu mer om APIer och öppna data så följ @andreaskrohn på Twitter och kom och lyssna på mig på Microsoft Tech Days nästa vecka.

Medium Publishing API

Bloggplattformen Medium har kommit ut med ett Publishing API. Med APIet så kan man publicera texter på Medium även om man inte skriver dem på Medium, de vill helt enkelt ha mer innehåll på sin plattform.

Redan från början så kan man publicera innehåll via IFTTT eller ett WordPress plugin. Just nu är APIet inte allmänt tillgängligt, men man kan ansöka om tillgång.

Dexter – Yahoo Pipes 2.0

I tidernas begynnelse (i detta fall 2007) så använde alla som ville mixa data från många olika tjänster Yahoo Pipes. Ett enkelt mashupverktyg där man kunde hämta information från flera källor, modifiera och filtrera den innan man skickade den vidare. Pipes är nu heldött sedan några veckor, men det finns flera nya verktyg som tar över. Det senaste är Dexter som precis har lanserats.

I Dexters användargränssnitt kan man koppla ihop olika moduler, tex kan man skapa en bookmarklet som publicerar en länk till Slack. Just nu är de i beta och har inte så många tillgängliga moduler, men man kan själv skriva egna moduler genom att använda deras JavaScript SDK. Detta gör det möjligt att remixa vilka APIer som helst. Testa Dexter själv genom att gå med i deras beta.