API Måndag – WordPress, Google Spreadsheets API, Baidu OCR

WordPress får äntligen ett eget API, skapa ett API enkelt från ett Google Spreadsheet och använd Baidus OCR API för att hantera flera asiatiska språk – det är en sammanfattning av veckans API-nyheter. För ännu mer om APIer och öppna data så följ @andreaskrohn på Twitter och prenumerera givetvis på Overview News nyhetsbrev.

WordPress REST API

WordPress kommer att få ett inbyggt REST API, man behöver alltså inte längre använda diverse plugins för att APIfiera WordPress. APIet kommer att rullas ut i WordPress 4.4 och 4.5. Jag ser fram emot de nya integrationer detta kommer att möjliggöra när plötsligt alla WordPressajter har ett API.

Vill du ha ett API för din WordPressajt redan idag så har jag skrivit instruktioner för dettaÖppna Helsingborgs webbsajt.

Google Spreadsheet API

Med Sheetsu kan man enkelt skapa ett API ifrån ett Google Spreadsheet. Det är en gratistjänst där man anger URLen till ett Spreadsheet och sedan får ett API för att läsa och skriva data. Ett bra sätt att snabbt skapa en mockup av ett API man utvecklar eller för att enkelt använda Google Spreadsheets för att automatisera saker, tex tillsammans med Zapier

Baidu OCR API

Kinesiska internetjätten Baidu har under sommaren lanserat ett freemium OCR API för kinesiska, engelska, japanska och koreanska. Med APIet så kan man översätta text i bilder till maskinläsbar text. Dokumentationen är på kinesiska, men det fixar Google Translate. Ett användbart API om man hanterar texter från världens folkrikaste land.