API Måndag – infographics, företagsdata, wordpress

Veckans API-nyheter handlar om att skapa infographics, hitta företagsinformation och APIfiera WordPressajter. Ännu mer om APIer och öppna data får ni om ni följer @andreaskrohn på Twitter.

Infographics API

Med den Lettländska tjänsten Infogr.am så kan man enkelt skapa snygga infographics. Med deras nya API så kan man skapa, uppdatera och hämta infographics. Om man skickar in JSON med data att visualisera samt information om hur det ska visualiseras så får man ut snygg grafik.

Företags-API

FullContact har länge varit en av mina favorit-APIer. Med dem så kan man få mycket information om en person endast baserat på en emailadress, och mycket annat.

Nu har de lanserat ett Company API. Skicka en in URL till ett företags hemsida och få ut en hel massa data om företaget. Med andra ord ett perfekt API för alla CRM-system att använda.

WordPress APIer

Tekniskt är det väldigt enkelt att APIfiera (nästan) vilken WordPressajt som helst. Allt som krävs är att installera pluginnet Jetpack och koppla upp sajten mot WordPress.com. Under förra veckan gjorde jag det för Helsingborgs stads räkning och nu har ett par av stadens WordPressajter ett API. Detta som ett steg i Helsingborgs jobb med öppna data.

Vill du själv göra det så har jag skrivit ihop detaljerade instruktioner. Någon gång borde jag följa mina egna instruktioner för att skapa ett Mashup.se API, men det får bli en annan dag.