API Måndag – ett nytt API för den mänskliga kroppen & ett för vägar

Veckans API-nyheter handlar om två nya APIer – ett för att visualisera och analysera den mänskliga kroppen och ett för att snyggt rita ut GPS-koordinater på en karta. För en daglig dos av API-godis så följ @andreaskrohn på Twitter och för att veta mer om hur arbetet med att skapa ett nyhets-API går så prenummerera på Overview News nyhetsbrev.

Ett API för kroppen

Bodylabs bygger en tjänst med namnet BodyKit för att visualisera, animera och mäta den mänskliga kroppen. Först ut är två APIer., men fler kommer snart. Med Instant API så skickar man in information om hur en användares kropp ser ut (benlängd, midja etc) och ut får man data om vilken storlek av kläder som bör passa användaren samt beräkningar för alla de mått man inte tog. Med ShapeX APIet så kan man enkelt visualisera allt detta på en webbsajt.

Några av de användningsområden BodyKit satsar på är klädesindustrin, fitness tracking och att bygga personliga avatarer i spel. Denna tjänst har väldigt stor potential och det är värt att gräva ner sig lite i. Det som tidigare kostade Boo.com miljontals dollar att utveckla en begränsad version av finns nu tillgängligt via ett API.

Google Maps Roads API

Att rita ut en serie GPS-koordinater på en karta är enkelt, att få det att se ut som om man reste via en gata och inte rakt över sjöar eller genom byggnader är inte lätt. Det är precis det Google försöker lösa med nya Google Maps Roads API. Ladda upp GPS-koordinater och Google listar ut var du troligast reste. Det är alltså mycket lättare att ta GPS-data och visualisera det på ett användarvänligt sätt på en karta.