API Måndag – kodexempel för APIer, SKL, events

Veckans API-nyheter handlar om en ny tjänst för att generera kodexempel för ett API, SKL släpper mer öppna data och det kommer en hel del bra events under de närmsta veckorna. Ännu mer om APIer och öppna data får ni om ni följer @andreaskrohn på Twitter.

LucyBot

Ibland kommer det nya tjänster som man kan se potentialen med även om det fortfarande fattas en hel del, LucyBot är en sådan tjänst. Med LucyBot kan man generera kodexempel för ett API på många olika programmeringsspråk och ramverk. Än så länge stöds PHP, Ruby, NodeJS och några till.

Perfekt att pröva om du har ett API där dokumentationen är lite tunn på kodexempel. Har själv ett projekt på gång där LucyBot passar perfekt (mer om det inom någon vecka).

Öppna data för Landsting

För några veckor sedan skrev jag om hur Sveriges Kommuner och Landsting släppte ett verktyg för kommuner att publicera öppna data ifrån kommun- och landstingsdatabasen Kolada. Nu har SKL utökat funktionaliteten för verktyget och inkluderat landsting. Det betyder alltså att alla svenska kommuner och alla landsting nu på ett enkelt sätt kan publicera den öppna data som redan finns om dem i Kolada.

Bra jobbat igen SKL!

Kommande events

Nu är det bara två veckor kvar till Hack for Sweden, ett öppna data hackathon i Stockholm arrangerat av en lång rad myndigheter. Samma helg är det dags för WebCoast i Göteborg.

Om en dryg månad så går första installationen av hackathonet Hack46 av stapeln i Uppsala. I mitten av april är det dags för det andra Hack46, denna gång i Stockholm. Det kommer att bli ett riktigt bra event så anmäl dig nu.