API Måndag – Twitter, TravelHack, HyperREST

Veckans API Måndag handlar om hur Twitter talar om när de ska ändra sitt API, att det snart är det dags för nästa TravelHack och om bara några dagar är det dags för HyperREST meetup i Stockholm. Följ gärna mig på Twitter (@andreaskrohn) så blir jag glad och ni får gott om matnyttig info om APIer.

Förra veckan var en intensiv vecka för mig, först 2 dagar på APIdays och sedan 2 dagar på LeWeb. Det blev mycket API-snack, väldigt mycket pitchande av APIHQ och jag fick träffa väldigt mycket intressanta människor. Jag vill passa på att tacka till alla jag träffade, speciellt till hela Talk To Sweden gänget.

Twitters förändringskalender

Alla som har använt APIer seriöst har sina egna horror stories om när de plötsligt förändras utan förvarning och ens egen kod slutar fungera. Inte kul men väldigt vanligt. Facebook har varit ett bra exempel på hur man inte ska göra men nu är de mycket bättre med att annonsera förändringar med sin Utvecklarblogg (men tyvärr långt ifrån perfekta).

Twitter har själva stått för en del överraskningar men med sin nya Calendar of API changes så slipper vi alla förhoppningsvis sådana i framtiden. Det är en tydlig kalender med detaljer om vad som kommer att förändras när för vilket av alla Twitters APIer. Snyggt, enkelt och användbart. Helt klart något som bör tillhöra best practises.

TravelHack 2013

Trafiklab Meetup förra veckan så presenterades TravelHack 2013. Precis som förra året så är det ett 24 timmars hackathon som fokuserar på kollektivt resande. Jag tror att det kan bli ett riktigt roligt hackathon och jag rekommenderar att alla som är intresserade av att skapa något roligt och/eller användbart med APIer anmäler sitt intresse.

Just nu är det endast APIer från Trafiklab som finns med, men om du har ett eget API som du tror passar in på TravelHack så maila dem så finns det bra chans att ditt API också kan vara med. Ett perfekt tillfälle att marknadsföra ditt API!

HyperREST

Den enda svensken jag träffade på APIdays var Andrei Neculau från Klarna. Han höll en av konferensens bästa presentationer – “RPC to REST : Concrete case on Payment APIs”, så fort det släpps en video så Twittrar jag ut den.

Onsdagen den 12e december så håller Andrei i den första HyperREST meetupen i Stockholm. Väl värt ett besök om ni är intresserade av APIer, REST eller Hypermedia och vill dela med er av era erfarenheter eller lyssna på andras visdom. Själv kan jag tyvärr inte komma denna gång men jag hoppas vara med på framtida meetups.