API Måndag – Twitter, Nordic APIs midsommarspecial

Sommaren är här så antalet API-nyheter är färre, men lite har det hänt denna vecka. Twitter har tillslut pensionerat version 1 av sitt API och det är 50% rabatt på biljetterna till Nordic APIs i september. Mer om APIer får ni om ni följer @andreaskrohn på Twitter.

RIP Twitter API v1

Efter att ha varnat länge och väl så har nu Twitter stängt av version 1 av sitt API, istället är det version 1.1 som gäller. Det är en hel del förändringar mellan versionerna. En del metoder har tagits bort och andra har lagts till, men framförallt har rate limits förändrats så att det inte går att göra så många förfrågningar som tidigare i de flesta fall. Även om Twitter länge varnat för att version 1 ska försvinna så är det många som inte har uppdraperat till version 1.1. Själv missade jag det med de widgets jag använder på mina sidor (inget twitter i sidebar på mashup.se just nu) och jag har hjälpt några kunder i veckan att i panik migrera till version 1.1.

50% rabatt på biljetter till Nordic APIs

Med rabattkoden “midsommar” så kan man fram till lördag få hela 50% rabatt när man registrerar sig för Nordic APIs som går av stapeln 18-19 september. Eftersom detta specialerbjudande gäller ovanpå “early bird special” så är det ett riktigt bra erbjudande, vårt sätt att från Nordic APIs hälsa alla en glad midsommar. Konferensen i september kommer att bli riktig bra med internationella och lokala talare, parallella presentationsspår, demos och en unconference. Med andra ord kommer det att bli riktigt intensiva två dagar.

Registrera er nu för att kunna dra nytta av rabattkoden!