API Måndag – Tictail, Feedly, Jawbone

Det har varit en fullpackad API-vecka, förutom nordens största API-konferens så har Tictail släppt ett API, samt Jawbone och Feedly har öppnat upp sina APIer. Detta och mycket mer har du givetvis redan koll på om du följer @andreaskrohn på Twitter.

Tictail App Store

Tictail jobbar på att göra samma sak för e-handel som Tumblr har gjort för bloggande, dvs att göra det enkelt och tillgängligt för alla. Ett stort steg på vägen är den nyligen lanserade Tictail App Store. Utvecklare använder Tictails API och deras UI kit för att skapa applikationer som sedan Tictails användare kan installera för just sin e-handelssajt. Snyggt, enkelt, smart – ett klockrent initiativ från Tictail och jag hoppas verkligen att det betalar sig.

Feedlys API

Även om jag har haft lite problem så är Feedly en av de populäraste RSS-läsarna efter att Google slaktade Reader (själv föredrar jag Feed Wrangler). Nu har Feedly öppnat sitt API så att alla kan bygga applikationer på Feedlys plattform. Extra plus i kanten för att de själva använder samma API för att bygga sina egna applikationer.

Jawbone öppnar UP API

Armbandet Jawbone UP håller reda på hur mycket du sover, hur mycket du rör dig, hur mycket du sitter stilla och mycket annat. Nu har Jawbone öppnat sitt API för alla, tidigare var det bara för ett begränsat antal partners. Detta är ett måste för Jawbone för att kunna konkurrera med Nike Fuelband och Nikes API.

Nordic APIs

Onsdag och torsdag förra veckan så gick Nordic APIs konferensen av stapeln i Stockholm. Det var ett riktigt bra event (säger jag ödmjukt som organisatör) som jag själv redan bloggat om, och som ProgrammableWeb samt Computer Sweden och många redan har skrivit om. Missade ni konferensen så oroa er inte, dels så spelades allt in och kommer snart att publiceras, dels så kommer vi till Internetdagarna så du har du en andra chans. Följ Nordic APIs blog och följ @nordicapis för att ha full koll på videos och kommande events.