API Måndag – SVT Play, Twitter, Travelhack

Veckans API-nyheter är att det nu finns ett bra inofficiellt API för SVT Play, att Twitter returnerar användbar data för varje tweet och att lagen som ska vara med i Travelhackfinalen är utsedda. En hel massa mer om APIer får ni om ni följer mig (@andreaskrohn) på Twitter och givetvis bör ni komma på Nordic APIs konferensen i Stockholm den 21 mars.

SVT Play API

Tyvärr har SVT Play inget officiellt API, men tack vare Peppe Bergqvist så finns det nu ett inofficiellt API under namnet We Love Public Service. Precis som Best of SVT av Ted Valentin så bygger det hela på att skrapa SVT Plays webbsajt. Det går att lista alla episoder i en serie, hitta information om en individuell episod, hitta program i olika kategorier etc. Så nu är det bara att sätta igång och bygga appar!

Inga fler tweets på franska!

Jag följer en hel del folk på Twitter som twittrar på två eller fler språk, och själv mixar jag engelska och svenska hej vilt. Länge har jag letat efter ett vettigt sätt att sortera bort tweets som inte är på språk jag kan (framförallt franska, av någon anledning följer jag en del folk som twittrar på franska), men jag har inte hittat någon bra lösning. Men nu kommer det snart en lösning från Twitter på dessa problem, de ska lägga till information i sitt API om vilket språk varje individuellt tweet är på. Dessutom kommer information om ett givet tweet är viktigt eller inte, vilket gör det möjligt att filtrera bort alla oviktiga tweets.

Dessa ändringar kommer att införas lite i taget med start denna vecka. Nu är det bara att hoppas och be att Tapbots snabbt tar till sig dessa i Tweetbot så att jag kan börja använda dem!

Finallagen för Travelhack

16-17 mars är det dags för final i Travelhack (där jag har äran att sitta i juryin). Det var gott om bra tävlingsbidrag så istället för planerade 20 finallagen så utsågs 25 finallag. Hela listan på finalister finns på Travelhacks facebooksida, grattis till alla som gick till finalen! Det är en hel del namn jag känner igen bland de tävlande och jag ser verkligen fram emot att se vad slutresultatet blir.