API Måndag – Stationsinfo, APIdays Scandinavia och TravelHack

Gott nytt år! Vi är nu i framtiden och det är återigen dags för API-måndagarna. Ett nytt API från Trafiklab och en hel massa kommande events för API-älskare, bla en svensk version av APIDays som jag är med och arrangerar.

Stationsinfo API

Det har varit lite dött på API-fronten under juluppehållet, men ett nytt svenskt API har i alla fall publicerats. På Trafiklab så har Samtrafiken publicerat Stationsinfo APIet. Via detta API kan man få detaljerad information om svenska stationer. Detta API bör vara väldigt användbart tillsammans med övriga APIer på Trafiklab.

APIdays Scandinavia

UPPDATERING: APIdays Scandinavia har bytt namn till Nordic APIs. Mer information hittar du i mitt blogginlägg om namnändringen och våra planer för Nordic APIs

Jag har länge funderat på att arrangera en svensk konferens med fokus på APIer. I december så var jag på APIDays i Paris och efter det snackade jag med Travis SpencerTwobo Technologies och resultatet är APIdays Scandinavia. 2 dagar med föreläsningar och workshops om APIer i Stockholm 21-22 mars. Vi jobbar hårt på websajten, sponsorer, talare, lokal etc och det ser ut att kunna bli en riktigt bra konferens. Följ @APIdaysScandi på Twitter för att hänga med på vår resa.

Jag hoppas verkligen att ni alla kan komma, så boka datumet (21-22 mars) i kalendern direkt. Är du intresserad av att sponsra, tala eller hjälpa till på eventet så tveka inte en sekund att maila mig eller kontakta mig på Twitter.

TravelHack

Som perfekt uppvärmning för APIdays så går finalen för TravelHack av stapeln helgen före 16-17 mars, men kvalen drar igång redan om några dagar. Jag har äran att sitta i finaljuryn och jag ser verkligen fram emot att se vad som kan skapas med bla APIerna från Trafiklab och Spotify.

Open Data Hackathon

Som om två API-event inte var nog så är det International Open Data Hackathon i slutet av februari. Det är ett världsomspännande hackathon där man kan skapa nya lösningar med öppen data. Det krävs lokala arrangemang i Sverige för att delta och jag vet inte om någon har planerat att dra igång något sådant. Känner ni till något svenskt deltagande Open Data Hackathon så låt mig veta så att jag kan sprida det vidare.