API Måndag – SR, Twitter, Big Apps

Veckans nyheter inkluderar trafikinformation från Sveriges Radio, ett API från Twitter som ska pensioneras, agendan för Nordic APIs och information om tävlingen West Coat Big Apps. Vill du veta ännu mer om APIer så följ mig på Twitter.

Trafikinformation från Sveriges Radio

Sveriges Radio samlar in mycket unik trafikinformation och nu har den gjorts tillgänglig inte bara via radio, utan också via webb och API. Med APIet så kan man söka på trafikmeddelanden baserat på longitud och latitud, alternativt hämta alla meddelanden. Det är mycket värdefull information och det är bara att applådera Sveriges Radio att de delar med sig av den.

Twitter pensionerar v1.0

Ni som använder v1.0 av Twitters API har en dryg månad på er att uppgradera till v1.1. Den 5e mars kommer Twitter att börjar köra “blackout tests”, dvs några få timmar här och där då version 1.0 av APIet returnerar 410 Gone. Tanken är att man då kan testa om ens Twitterintegration fungerar eller inte. Jag rekommenderar verkligen att alla som idag ännu använder version 1.0 uppgraderar snarast.

5 intressanta presentationer på Nordic APIs

Den 21a mars så är det dags för den första Nordic APIs konferensen. Det blir en halvdag på Jayways kontor i Stockholm som börjar med lunch kl 12 och avslutas kl 16. Däremellan hinner vi med 5 riktigt bra API-presentationer som förhoppningsvis ger både en bra översikt över vad som krävs när man publicerar och använder ett API samt en massa bra insikter även för oss invigda. Det finns presentationer om säkerhet, identitet, zombie apocalypse och om hur Sveriges Radio har infört sitt öppna API.

Registrera dig nu för att inte missa något.

West Coast Big Apps

Det är många hackathons, tävlingar och events för oss API-nördar i år (är själv skyldig eller medskyldig till en hel del). I höst är det dags för West Coast Big Apps, en tävling för att “stimulera användning av öppen data i Västsverige”. Mellan den 20e augusti och 20e oktober så går det att tävla om att skapa en bästa digitala tjänsten inom kategorierna miljö, lärande, kultur och hälsa.