API Måndag – Spam, Siri och APIHQ

Så här en regning måndag innan jul så är det dags att samla ihop veckans API-nyheter. Det blir lite nytt från Google, lite spam och osäkra rykten plus givetvis min egen lansering av APIHQ. Ni som läser detta via RSS bör ta en titt på mashup.se – sidan har blivit ordentligt omdesignad i helgen.

Spam API

Är du trött på spam så kan du bekämpa det med Postmarks nya Spam API. Det är ett REST API mot spamfiltret SpamAssassin och gratis att använda.

Rykten om ett Siri API

I sin jakt på applerykten så verkar många läsa Apples jobbannonser. Där har bla 9to5mac hittat antydningar till att Apple jobbar på ett API till Siri. Nu när vi har ett Google+ API (även om det är rätt begränsat än så länge) så är rykten om Siri API det hetaste i API världen.

Nytt Google Analytics export API

Google har ersatt gamla Google Analytics Data Export API med Core Reporting API. Det nya APIet är snabbare än det andra och har bibliotek i fler programmeringsspråk, men den största anledningen till det nya APIet är att det nu går via Google API Console.

API-konsoler från APIHQ

Idag kan jag stolt lansera API-konsoler från APIHQ. Med Kundo och Trafiklab som betaanvändare så finns det nu konsoler för deras APIer där man kan testa APIerna utan att skriva en rad kod och utan att ens ha en API-nyckel. Ta en titt på Kundos API-konsol och Trafiklabs API-konsoler och låt mig veta vad ni tycker. Jag har seriösa planer för APIHQ och konsolen och jag tror att många kommer att finna den användbar.

Detta är antagligen den sista API måndagen under 2011, nu är det dags för mig att försöka ta det lite lugnare och vara med familjen lite. God Jul!