API Måndag – Sony, Uppsala Hackathon, 118100

Denna veckan så har Sony släppt ett nytt API, Honeywell snackar om att släppa ett API, det finns ett nytt bibliotek till 118100s API, det är bara en dryg vecka kvar till Nordic APIs konferensen och två veckor kvar till Uppsala Hackathon. Detta och mycket mer om APIer har ni full koll på om ni följer mig på Twitter eller kommer till Nordic APIs konferensen.

Internet of Things APIer

Det börjar hända saker vad gäller Internet of Things och APIer. Under veckan som gått så har Honeywell sagt att de ska bygga in ett API i sina termostater (antagligen för att konkurrera med Nest). Det är bara att hoppas att Elextrolux och andra blir inspirerade – jag vill att hela mitt hus ska ha ett API och jag vill ha det nu!

Ett annat API är Sonys nya Camera Remote API som gör det möjligt att kontrollera Sonys senaste kameror. Via APIet så kan man ta bilder, spela in film, zooma, hantera timern etc.

Nordic APIs & Uppsala Hackathon

Onsdag-Torsdag nästa vecka så är det äntligen dags för Nordic APIs i Stockholm. Har ni inte redan biljetter så registrera er nu för att inte missa 2 dagar fullspäckade med API-information. Det blir presentationer från några av de bästa i API-världen, en unconference och mycket mer. Vi ses där!

Lördagen efter Nordic APIs, den 21 september, så går Uppsala Hackathon av stapeln. Temat är öppna data och man har 12 timmar på sig att hacka ihop något fantastiskt. Anmäl dig nu för att inte missa detta hack.

118100 PHP-bibliotek

Pontus Abrahamsson som för några veckor sedan släppte ett PHP-bibliotek för Ratsits API har denna vecka släppt ett liknande bibliotek för 118100s API. Så nu är det ännu enklare att använda 118100s API för att söka efter information om privatpersoner.