API Måndag – Socialstyrelsen, Backupify, Häslohack

Denna veckas API-nyheter är att Socialstyrelsen släppt öppna data, Backupify har släppt ett API och lite tips om kommande hälsohack. Vill ni veta ännu mer om APIer och öppna data så följ mig på Twitter. Förhoppningsvis så blir det en hel del intressant denna veckan då jag ska till San Francisco för att vara med på API Strategy & Practice konferensen.

Öppna riktlinjer Socialstyrelsen

Socialstyrelsen har publicerat sina nationella riktlinjer som öppna data. Riktlinjerna är för socialtjänst, hälsovård och tandvård, tex riktlinjer för hjärtsjukvård och riktlinjer för sjukdomsförebyggande. Nu är det helt enklare för kommuner, landsting och andra att använda all denna information. Detta är Socialstyrelsens första steg, nu ska de lyssna på vad användarna av datan vill ha innan de går vidare. Bra jobbat Socialstyrelsen, mer sånt!

Backup API

Backupify är en molnbaserad backuplösning för att köra backups på appar, sociala nätverk, Salesforce och Google Apps. Nu har deras API gått live (efter att ha varit i beta några månader). Med APIet kan man köra backups av filer till Backupify, intressant för alla som har utvecklat en egen applikation som behöver säker backup med andra ord. De behövde själva APIet för att “reduce the amount of time it takes us to create a scalable, new backup solution from weeks to days (or even hours in some cases)“, och genom att släppa APIet till alla som är intresserade så kan även andra bygga backuplösningar.

Hälsohack

I eventkalendern samlar jag intressanta konferenser, hackathons etc och där börjar jag se lite trender på vilka typer av hackathons som är på gång. En intressant trend är hälsohack, dvs hackathons där utvecklare träffar vårdpersonal och jobbar på nya lösningar för sjuk- och hälsovården. Ett par intressanta events om detta är Copenhagen Health den 1:a november och Lekande Lätt den 16:e november. Det sistnämnda eventet arrangeras av Angererds Närsjukhus. Varför gör inte alla sjukhus detta?

Känner ni till något event som bör vara med i eventkalendern men inte är det så tipsa gärna mig via twitter eller mail.