API Måndag – Riksdagen och sommar

I veckan som gått så har Sveriges Riksdag släppt intressant data och Google Reader lagts ner, annars har det varit rätt tyst på API-fronten. Följ @andreaskrohn på Twitter för mer om APIer och följ @mashupse om ni bara vill ha länkar till nya inlägg på denna blogg (det finns många fler sätt att följa mashup.se) .

Dataset från Riskdagen

Riksdagen har publicerat en förhandstitt på öppna dataset. Än så länge är det inte så mycket data, men det kommer mer under sommaren, tex voteringar. Data släpps i hela 5 olika format – XML, HTML, text, SQL och CSV – så det är bara att ladda ner och börja plöja igenom. Om detta är data som ni är intresserade av så testa vad riksdagen har släppt och ge dem gott om feedback på hur det fungerar!

Bra jobbat av Sveriges Riksdag. Det har varit gott om nyheter om öppna data på senaste, och mer kommer. Det är fantastiskt att se att myndigheter faktiskt börjar ge oss ordentlig tillgång till den data vi redan har betalt för.

Sommaruppehåll

Det är sommar och inte alltför många släpper nya APIer, så det är dags för API Måndag att ta en liten semester för att komma tillbaka i augusti med nya krafter. Själv har jag fullt upp under sommaren med kundjobb (men tveka inte höra av er om jag kan hjälpa er!) och med den nya versionen av API-katalogen. Det blir fler APIer med mer info om varje API, det blir ett API till API-katalogen och det blir en ny sajt byggd i Backbone.js.