API Måndag – Riksbanken, glödlampor och Trafiklab

Riksbanken har släppt nya webbtjänster, tänd dina glödlampor via ett API, besök forum öppna data och Trafiklabs meetup. Följer mig på Twitter (@andreaskrohn) eller på App.net (@andreaskrohn) så får ni veta mycket mer om APIer och öppen data.

Riksbankens nya webbtjänster

Sedan en dryg vecka så har Riksbanken en samling SOAP web services för att hämta räntor, valutakurser och en massa annan finansiell information. Tidigare har de haft samma information tillgänglig för manuell nerladdning, men nu går det alltså att komma åt den automatiskt utan att behöva köra med kreativ web scraping.

En glödlampa med ett REST API

Spark är ett företag som utvecklar glödlampor som går att komma åt via internet. De har även ett REST API för de som vill skriva applikationer som tänder och släcker lamporna. Kombinera det med lite magi från IFTTT och lite bra location tjänster så har man en riktig vinnare.

Forum öppna data del 3

Torsdagen 6e december så hålls den tredje uppsättningen av Forum öppna data där öppen data diskuteras. Föregående forum verkar ha handlat mycket om länkad data och hur det kan användas för att skapa bättre och mer användbar öppen data. Väl värt att gå på om ni är i Stockholm och intresserade av opengov eller öppen data.

Trafiklab meetup

Efter en heldag på Forum öppna data så är det dags för Trafiklab meetup, det är den 6e december md start 17:30 på SLs kontor. Kom, mingla, snacka GTFS, hållplatsdata och dataformat eller vad ni nu har lust med. Bla kommer det en uppdatering på vad som händer med Trafiklab 2.0 och vad som händer på nästa års TravelHack.

Ytterligare en sak som hänt denna veckan är att Twitter har dödat en Windows 8 klient, men det orkar jag knappt skriva om. Det är bara att sucka och se hur Twitter uppför sig illa mot de som hjälper dem nå fler användare.