API Måndag – Rejta API, tågförseningar, Facebook i Sthlm och WebCoast

Denna veckan så har Eniro släppt ett API till sin recensionstjänst Rejta och Tåg.info har släppt siffror på hur populärt deras API är, dessutom så kommer Facebook till Stockholm för att indoktrinera hålla utbildning om sin mobila platform. Detta och mycket mer har jag twittrat om i veckan så följ @andreaskrohn för att ha full koll på API nyheter och annat matnyttigt.

Rejta API

Eniro har sedan ett tag ett API för att hämta företagsinformation. Nu har de också lagt till ett API för att hämta recensioner från Rejta. Är du intresserad av recensioner endast av ditt eget företag så finns också Recos API som kom ut för några veckor sedan.

Mycket trafik till Tåg.info APIet

Tåg.info så kan man få statistik om förseningar och punktlighet i tågtrafiken. Sajten driva av Theodor Storm som också utvecklade Tågtavlan som han gästbloggade om i december. Via Tåg.infos API så kan man bevaka tåg och stationer för att få information om ankomsttid och ev. förseningar, detta API ligger som grund både för Tågtavlan och för appar för Android, iOS och Windows Phone 7. Tydligen är det ett populärt API…

Vill du dela med dig av trafikinformation till ditt API så hör gärna av dig.

Facebook Mobile Hack Roadshow i Stockholm

Den 8e mars så kommer Facebook till Stockholm för att hålla ett event med det korta namnet The Facebook Mobile Platform Global Hack Roadshow. Är du i huvudstaden då och intresserad av mobila appar i allmänhet och Facebook i synnerhet så kan det nog vara väl värt att anmäla sig, det kostar dessutom ingenting.

WebCoast

Om mindre än en månad så är det dags för WebCoast i Göteborg. Det är en unconference som var riktigt bra förra året och den kan nog bli ännu bättre i år. Jag ska givetvis dit och hoppas att se er alla där så att vi kan snacka om APIer, webb, livet och vilket öl i baren som är godast.