API Måndag – Ratsit, Riksdagen, Google

Denna vecka så skriver jag om ett nytt bibliotek för Ratsits API, mer data från Riksdagen och ett nytt API från Google. För ännu mer om APIer så följ mig på Twitter och håll utkik efter den nya versionen av Svenska API-katalogen som kommer att lanseras vilken dag som helst.

Läset du detta blogginlägg så är Nordic APIs 18-19 September i Stockholm något för dig. Under 2 dagar så kan du lära dig väldigt mycket om APIer, allt ifrån affärsmodeller och säkerhet till testning och hur man använder APIer som backend till applikationer. Köp biljetten idag måndag så kan ni fortfarande dra nytta av Back to Work Special som ger 25% rabatt om man köper 2 biljetter.

Ratsit PHP bibliotek

Pontus Abrahamsson har skrivit ett PHP-bibliotek för Ratsits API. Värt att titta på om du är intresserad av att använda Ratsit för att söka information om privatpersoner och bolag.

Riksdagens värdeförråd

Riskdagen fortsätter att med snabba steg förbättra sin öppna data. Under veckan som gått så har de publicerat ett värdeförråd, dvs en lista på koder som används i Riksdagens övriga data. Senare kommer detta att töjas med en ordbok samt engelska översättningar.

Google Analytics Metadata API

Google har lanserat Google Analytics Metadata API, ett API som ger tillgång till statistik och data från Google Analytics. Sedan tidigare hare Google Core Reporting API för att hämta data från Analytics, men det är rätt svårt att använda för att hålla applikationer uppdaterade med ny data, vilket är exakt vad det nya Metadata APIet är bra på.

Det var allt för denna vecka, vi ses på Nordic APIs i september!