API Måndag – Pinterest, Twitter, Internetdagarna

Denna veckan har det kommit nya APIer från både Pinterest och Twitter, även om det är svårt att få använda något av dessa APIer just nu. För ännu mer om APIer så följ @andreaskrohn på Twitter och kom givetvis på spåret om APIer och affärer på Internetdagarna nästa vecka.

Pinterest API

Det finns redan en hel del inofficiella Pinterest APIer, där datan på olika sätt skrapas från Pinterest webbsajt. Nu äntligen så finns också ett Pinterest API, även om det är begränsat till endast ett fåtal utvalda partners som tex Mashable, NBC och Nestle. Med APIet så kan man hitta det populäraste innehåll från en domän, hitta trender, lista relaterade pins med mera.

Med tanke på hur populärt Pinterest är så kan detta API vara en riktig guldgruva. Har du redan idag en app som använder sociala medier eller om du redan idag får mycket trafik från Pinterest så är detta väl värt att hålla ögonen på. Vill du själv komma åt APIet så kan du anmäla ditt intresse och hoppas på det bästa.

Twitter Custom Timeline API

Det går nu att skapa sin egen timeline på twitter, dvs att välja vilka tweets man vill visa i en specialsydd timeline. Perfekt för TV-program, varumärken och annat att visa upp tweets om hur bra de är helt enkelt. Dessa Custom Timelines kommer också med ett nytt API .

Med APIet så kan man bygga sina egna Custom Timelines baserad på sin egen logik, vilket skulle kunna vara väldigt intressant för många (skulle själv vilja göra något för Nordic APIs konferenserna tex. Vill du börja använda Custom Timelines beta API så kan du be Twitter snällt.

Internetdagarna

Om en vecka så står jag på scen på Internetdagarna i Stockholm och pratar om hur man tjänar pengar på APIer tillsammans med folk från Bisnode, Twilio, Fyndiq, Deportivo, PostNord, 3Scale, Axway, SOA och många andra. Det är också här vi kommer att presentera vad projektet om en öppen API-licens för företag har kommit fram till.

Missa inte denna unika dag där pengar och marknadsföring står i fokus. Köp biljetter nu och använd koden IND13 så blir det några hundralappar billigare. Är du mer intresserad av öppna data så kom gärna på frukostseminarium om hur man maximerar nyttan med öppna data den 27 november.