API Måndag – Örebro, App.net och NASA

Veckans API-måndag handlar om att skapa nya APIer för rymddata, skapa den bästa appen som använder öppen data i Örebro län och hur App.net ger utvecklare en bonus om deras appar är bra.

För ännu mer nyheter och matnyttiga tips om APIer så följ mig gärna på Twitter eller App.net.

Öppna Örebro län

Var med och tävla om den bästa idén eller bästa applikationen som använder öppen data från Örebro län. Tävlingen startar den 5e november så du har gott om tid att komma på lysande idéer redan innan dess.

Bra initiativ från Örebro, hoppas fler län blir inspirerade. Stockholm, Göteborg och Örebro ligger fortfarande i topp när det gäller lokal öppen data.

App.net betalar utvecklare

För att belöna bra applikationer och för att locka fler utvecklare till plattformen så har App.net nu ett Developer Incentive Program. Det innebär att alla App.net användare en gång per månad kan betygsätta de 3e-parts applikationer som de har använt och baserat på totalbetyget så delas minst 20.000 USD ut som bonus till apputvecklarna.

Ännu ett tecken på att App.net prövar nya tag och förhoppningsvis kommer det att fungera. Vi som har ett App.net konto vet att det är rätt dött där så lite nya appar som drar fler användare och som gör mig och andra användare mer aktiva kan knappast skada.

NASA vill ha fler APIer

NASA sitter på ofantliga mängder data, och en hel del av det är öppet tillgängligt. Eftersom denna data kan vara rätt svår att använda och ta till sig så ber NASA nu om hjälp för att bygga fler APIer till denna data. Är du rymdintresserad datanörd så är det bara att sätta igång.