API Måndag – Öppnadata och Twitter

Var med och påverka Öppnadata.se och missa inte en viktig förändring av Twitters API, det är vad veckans API-måndag handlar om. Vill du veta mer om APIer så följ mig gärna på Twitter (@andreaskrohn).

Workshop om Öppnadata.se

VINNOVA utvecklade under förra året en betaversion av Öppnadata.se. Sajten är tänkt att bli en plattform för “förmedling av data” och “en portal för innovation”. Själv är jag inte riktigt säker vad det betyder, men än så länge så är det en listning av olika tillgängliga APIer och datakällor. Den 31:a januari så är det en workshop om olika vägval för Öppnadata.se hos VINNOVA i Stockholm. På denna workshop kommer det bla att diskuteras hur data ska administreras och klassificeras samt hur den tekniska lösningen ska se ut. Tyvärr kommer jag inte att kunna komma till Stockholm, men om ni har en chans så anmäl er och delta i diskussionen.

Twitter idpocalypse och rykten om ett nytt API

Alla ni som använder Twitters API idag bör testa att er lösning fungerar även om användar-ID är 64-bit integers och inte som idag 32-bit integers. Twitter kommer nämligen att byta storlek på sina användar-ID. De rekommenderar att alla kan hantera 64-bit integers från den första juli, så det finns tid att ända den kod som behöver ändras.

TechCrunch skiver om att Twitter antagligen kommer att släppa eft Advertising API under detta kvartal. Exakt vad det innebär är inte klart, men förvänta er mer reklam, mer pengar till Twitter och antagligen mer dödsdömt snack om att sluta använda Twitter och att börja verkligen använda app.net.