API Måndag – OCR scanning, GeekGirls och SMC Skåne

Sommaren, 24HBC och (om några timmar) Apples WWDC är här. Denna vecka så handlar API-måndag om ett nytt intressant API för OCR-scanning samt två events för er som vill lära er mer om APIer. Glöm inte att följa mig på Twitter för att få en massa matnyttiga API-tips hela veckan lång.

API för OCR-scanning och hämta text från binära filer

Det kommer fler och fler riktigt intressanta svenska APIer och det APIet från Level Four är ett av de senaste. Med det så kan man analysera texter för att hitta passande taggar eller idenifiera språk – funktionalitet som det redan finns flera bra svenska APIer för. Det riktigt intressanta med Level Fours API är att man även kan extrahera text från en binär fil (tex PDF eller Excel) och att man kan OCR-scanna en bild för att få ut texten i den.

Allt funktionalitet i APIet är en del i samarbetsplattformen Tinder och har sedan gjorts till ett separat API av Andreas Holstenson. Ett smart sätt att ta en bi-produkt (i detta fall ett internt Java API) och skapa en ny produkt.

Level Fours API är nummer 245 i den svenska API-katalogen. Känner du till något API som fattas så säg bara till så lägger jag till det direkt.

Geek Girl Meetup om APIer

Ikväll är det dags för kodstuga hos Eniro för GeekGirlsMeetup. Kl 17:00 på Eniros kontor i Stockholm drar det igång och fokus ligger på att använda APIer. Givetvis kommer Eniros APIeratt vara i fokus. Är du inte på 24 Hour Business Camp idag så låter det här som ett bra sätt att spendera kvällen.

SMC Skåne: APIer i Sociala Medier

Oavsett om du är en Geek Girl eller inte så är du välkommen imorgon när kommer jag att presentera APIer i Sociala Medier på SMC Skåne i Helsingborg. Klockan 11:30 på SHIP är det som gäller, hoppas att jag träffar många av er där.