API Måndag – Nordic APIs, VINNOVA och Google
av Andreas Krohn
Denna veckas API-nyheter handlar om att det finns det pengar för öppna data att hämta från VINNOVA, pengar att spara på Nordic APIs biljetter (om du köper idag) och att det har tagit Google 4 år att stänga ett API. För ännu mer om APIer så följ mig, @andreaskrohn, på Twitter. Där får du även gärna tipsa mig om passande API-nyheter för framtida sammanfattningar.
Sista dagen för early bird biljetter
Idag, måndag 1 september, är den sista dagen att köpa billiga early bird biljetter till Nordic APIs Platform Summit i oktober. Det blir en intensiv konferens med talare från LEGO, SoundCloud och många andra, under ett par dagar så kommer vi att klämma in så mycket värdefull API-information som vi bara kan. Köp idag så kostar biljettern 1875kr istället för 3750kr!
Vill du presentera på Nordic APIs Platform Summit så har vi fortfarande en [öppen Call for Speakers](http://nordicapis.com/platform-summit-call-for-speakers/), Det är bara att maila [info@nordicapis.com](mailto:info@nordicapis.com) och presentera dig själv och det ämne du vill presentera på konferensen.
Dags att ansöka till VINNOVA
Imorgon, tisdagen 2e september, är det sista dagen att ansöka för planeringsbidrag för innovationstävlingar från VINNOVA i utlysningen Innovationstävlingar 2014. Har du en innovationstävling, som tex ett hackathon, på gång så kan du få upp till 100.000kr för att planera den och ytterligare 500.000kr att genomföra den.
På tisdag nästa vecka, den 9e september, är det sista ansökningsdagen för en annan VINNOVA utlysning, nämligen Öppna Datakällor 4. Framförallt så kan man få bidrag för att skapa metadata i DCAT-AP format för sina öppna data källor, men även för att öppna nya datakällor eller utbildningsprojekt om öppna data. Ta chansen att ansök!
RIP Web Search API
Google kommer att stänga av Web Search APIet i slutet av september. Detta efter imponerande 4 år som depricated. Det har alltså tagit Google 4 år från att stänga av ett API som de inte längre vill ha i produktion! Behöver du söka på Google så rekommenderar de istället Custom Search, vilket du bör ha använt under de senaste åren i vilket fall.