API Måndag – Nordic APIs, Spotify, Dropbox

Veckans API-nyheter handlar om att Nordic APIs nordiska turne drar igång idag, att Spotify inte längre stödjer desktopappar och att Dropbox börjar testa ett nytt API.

Nordic APIs turne börjar idag

Denna vecka så är det dags för Nordic APIs nordiska turne som börjar idag måndag 31 mars vid lunchtid i Stockholm för att sedan gå vidare till Köpenhamn, Helsingfors och avslutas i Oslo på torsdag. Det finns fortfarande några få biljetter kvar så är du i någon av de nordiska huvudstäderna så har du inga ursäkter!

Kan du inte vara på plats på någon av våra halvdagskonferenser så följ gärna vad som händer på Twitter. Vi kommer också att spela in alla sessioner när vi är i Köpenhamn och dela med oss av dessa på YouTube i slutet av veckan. Hoppas att ni alla kan ursäkta ett lite kortare måndagsinlägg denna vecka med tanke på att jag har 4 konferenser att hålla i…

Inga fler Sportify Desktop appar

Under de senaste åren kunnat utveckla applikationer för att köra i Spotifys desktopklient. Exempelvis så har BBC, Last.fm och Def Jam sådana appar och de flesta av apparna är en glorifierad samling playlists. Nu är det inte längre möjligt att skapa nya desktopappar då Spotify väljer att stänga ner den möjligheten. Istället kommer de att lägga till mer funktionalitet i sina andra APIer och SDKer samt att “lägga till mer funktionalitet för partners”. Alla existerande desktopappar kommer att fortsätta att fungera, i alla fall för tillfället.

Dropbox Shared Folder API

Dropbox jobbar på ett API för att dela med sig av mappar. Är detta något som är intressant så finns det en tråd på Hacker News där Dropbox svarar på frågor om APIet samt möjlighet att anmäla sitt intresse att delta i betatesterna.