API Måndag – Moves, Drones och Prism

Veckans API nyheter handlar om ett API för att hålla reda på hur långt du har gått och ett annat API om hur USA dödar folk med drones. Följ mig på Twitter (@andreaskrohn) och kom på en Nordic APIs konferens för att få ännu bättre koll på APIer!

Moves API

Moves är en iPhone app som håller reda på hur mycket man rör på sig utan att man måste komma ihåg att tala om för den att man går ut och går eller att man har joggat klart. Nu har de lanserat ett API där man kan få ut information om hur mycket en användare har rört på sig under en viss tidsperiod, vilka platser användaren har besökt etc.

Själv gillar jag Moves, tyvärr är den inte så bra på att skilja på om jag åker bil eller går och den drar en hel del batteri. Trots de problemen så är det en app värd att pröva. I och med deras nya API så ser fram emot smarta integrationer och funderar själv på att visa mina steg på en Status Board för att maximera mitt dåliga samvete.

Dronestream API

På Twitterkontot @dronestream så kan man följa hur amerikanska drones bombar folk. Nu finns det även ett API där man kan få samma information (via ProgrammableWeb). Ett smart sätt att sprida kunskap om följderna av modern fjärrstyrd krigföring.

Är ni intresserade av drones så kan jag rekommendera att ni läser Kill Decision av Daniel Suarez. Perfekt avslappnande sommarläsning om hur maskiner sprider död omkring sig.

Veckans tweet

Avslutningsvis så skulle jag vilja utnämna veckans tweet som tar upp en mycket viktig fråga om Prism: