API Måndag – Loopia, VINNOVA, Google+

Loopia utökar sitt API, VINNOVA undrar vad de ska ge pengar till, Google har ett nytt API och Evernote inför begränsningar i sitt API – det är TL;DR versionen av veckans API-nyheter. För ännu fler API-nyheter hela veckan lång så följ @andreaskrohn och för full koll på vad som händer i API-världen så kom på Nordic APIs konferensen om en månad (köp 2 biljetter denna vecka så får du rabatt i vår Back to Work Special).

Nya funktioner i Loopias API

Loopia har uppdaterat sitt API så att man nu kan beställa och överföra domäner samt uppdatera DNS-inställningar. De har också infört en testserver som gör det enklare att utveckla och testa kod utan att råka beställa 700 domännamn pga en bugg.

Ny VINNOVA utlysning om öppna data?

Förra året så hade VINNOVA två utlysningar om öppna data. Den första var inriktad på att öppna fler datakällor och var mer generell (bla fick jag bidrag att förbättra API-katalogen). Nu är det kanske dags för en tredje utlysning och VINNOVA behöver vår hjälp för att komma fram till vad den ska fokusera på. Gå till detta webbformulär och fyll i ditt förslag.

Google+ Domains API

Google, företaget som ligger bakom flest döda APIer, har äntligen släppt ett ordentligt API för Google+. Med Google+ Domains API så kan man hantera sina cirklar, skapa nya statusuppdateringar och kommentarer mm (helt enkelt vad man kan förvänta sig av ett Google+ API).

Tyvärr är APIet begränsat endast till Google Apps kunder och de statusuppdateringar man skapar kan endast ses av andra användare på samma Google Apps domän. Ett litet steg i rätt riktning, men inte tillräckligt för att jag ska börja använda Google+ på allvar.

Evernote inför rate limits

Evernote inför rate limits för sitt API. Nya applikationer har redan rate limits sedan några dagar och existerande kommer att få ett begränsat antal API-anrop den första november. Använder du Evernotes API så är detta något du bör titta på direkt så att du är säker att din applikation fungerar som den ska även med dessa nya begränsningar.

Startskott för Big Apps

Imorgon tisdag så är det kick-off Big Apps i Göteborg. Det är en öppna data tävling som kör ända fram till oktober och målet är att stimulera användandet av öppna data i västsverige. Tveka inte, registrera ditt lag idag.