API Måndag – LeapMotion, rymdstationen, Apple

Veckans API-nyheter handlar om ett API för hur du rör dina händer, hur du hittar den internationella rymdstationen och lite småsaker från Apple. Glöm inte att följa @andreaskrohn på Twitter och prenummerera på Nordic APIs nyhetsbrev.

Precis som i den där filmen med Tom Cruise

Leap Motion är en rörelsesensor som känner av vad du gör med dina händer – vinka, rotera, peka etc. Med deras API så kan man byggar många coola spel och appar. De har nu kommit ut med ett nytt API – Skeletal Tracking Beta. Via det APIet kan man spåra vad varje finger gör, vilket gör det möjligt att implementera väldigt avancerade kontrollmöjligheter. Istället för att komma ihåg en massa konstiga kortkommandon (tänk vim) så måste vi komma ihåg en massa konstiga fingerkombinationer (tänk gang signs).

Var är rymdstationen?

Under sommaren så kommer vi att experimentera med nytt innehåll på Nordic APIs blogg. Först ut är How to use APIs to spot the International Space Station där Staffan Sölve skriver om hur han kombinerar ett API från NASA med väder-APIet från YR för att veta när det är en bra natt för att se den internationella rymdstationen.

4000 nya APIer

På Apples årliga utvecklarkonferens WWDC så släppte de väldigt många nyheter för utvecklare. Ny version av OSX & iOS, ett nytt programmeringsspråk etc. Jag har läst mycket om de “4000 nya APIer” de har släppt. Det är mycket intressanta saker, tex ger sig Apple in på smarta hem marknaden med sitt HomeKit. Så vitt jag kan se så är dessa 4000 nya APIer för de som skriver iOS-appar och inte några nya webbaserade APIer (rätta mig om jag har fel!). Eftersom jag inte är en iOS-utvecklare och inte skriver om Objective-C/Swift APIer så kommer jag inte att gå in i detalj i alla dessa nyheter, det finns gott om andra som gör det mycket bättre än jag.