API Måndag – Layer 7, ProgrammableWeb, 3Scale, HelpingHack

Inköpshysteri, hjälp hjälporganisationer med ett hack och en trevlig liten gem för SCB är veckan API-nyheter. Mer om APIer hela veckan lång från @andreaskrohn och mer om API-konferenser hittar ni på Nordic APIs.

Mo’ money, mo’ APIs

De stora nyheterna denna vecka handlar alla om att det börjar bli mer pengar i att sälja API-tjänster. Förra veckan skrev jag om att Intel köper Mashery och denna veckan är det CA Technologies som köper API Management företaget Layer 7.

Dessutom så köper MuleSoft API-sajten ProgrammableWeb. Förhoppningsvis så kommer MuleSoft att göra mer med ProgrammableWeb än Alcatel-Lucent gjort sedan de köpte sajten för några år sedan (dvs ingenting). En sak som MuleSoft planerar att göra är att integrera APIHub med ProgrammableWeb’s API-katalog, vilket låter som en lysande ide.

Slutligen så har 3Scale, ytterligare ett API Management företag, fått en ordentlig investering på 4.2 miljoner dollar. Alla dessa affärer tyder på att både investerare och storföretag fått upp ögonen ordentligt för potentialen med API Management och APIer i allmänhet, och det är ju inte fel för oss som jobbar i branschen.

A Helping Hack

Om en knapp månad är det dags för A Helping Hack i Stockholm och just i dagarna har det blivit möjligt att anmäla sig att delta. I detta hack så hjälper lagen ideella organisationer med saker de behöver, tex en ny sajt eller mobilapp. Lovvärt syfte, bra initiativ och det kan nog vara riktigt roligt att vara med också.

SCB ruby gem

Som alltid så är Peter Hellberg snabb på att skapa gems till nya svenska APIer, så också denna gång. Statistiska centralbyråns API har inte varit publikt länge och nu så finns det en ruby gem för er som vill använda APIet i ruby. Tack för det Peter!