API Måndag – krisinformation, vård och postnummer

En API måndag med endast svenska nyheter! Nya APIer för att få tag på krisinformation, postnummer och för att hantera vårdinformation. För att inte missa något av allt spännande som händer i API-Sverige så följ mig på Twitter.

Krisinformations API

Krisinformation.se lanserar mobilappar och passar samtidigt på att lansera ett API. Med APIet så kan man få RSS-feeds med krisinformation, varningar mm. Målet med APIet är att få ut krisinformation till de som behöver det, vilket ju är helt rätt sätt att tänka. Tyvärr är dokumentationen lite torftig, men initiativet är fantastiskt.

Tre nya vård-APIer

SKK by Vinnova är ett projekt som Vinnova driver tillsammans med flera landsting och regioner för att göra det möjligt att skapa nya tjänster inom hälso- och sjukvård. Tidigare har de haft ett API för tidsbokningar (för St Görans Sjukhus i Stockholm) och i veckan har de släppt ytterligare 3 APIer. De nya APIerna innehåller än så länge bara data från Stockholms läns landsting, men det kommer förhoppningsvis snart fler anslutna dataleverantörer.

De nya APIerna är:

Ännu fler sjukvårds-relaterad APIer hittar du i API-katalogen.

Äntligen ett bra API för postnummer

Posten har ett inofficiellt API för att hitta postnummer som följd av en omdesign av Posten.se, tyvärr är detta API inte det enklaste att använda. Nu har Fredrik Wallgren gjort ett riktigt snyggt och användbart API som bygger på Postens inofficiella lösning. På postnummer.info så finns dokumentationen av APIet som gör det möjligt att lista alla adresser som ingår i ett postnummer.

Tack Fredrik för ett bra jobb!

Har jag missat några viktiga APIer? Tipsa mig via twitter, mail eller via kommentarerna på detta blogginlägg.