API Måndag – ICA, Twitter, Facebook

Ännu ett inofficiellt API, Twitter dödar slutligen v1 av sitt API och Facebook har uppdaterat sitt kommentars-API. Detta och lite till i denna veckas API-måndag. För ännu mer om APIer så följ @andreaskrohn på Twitter.

Inofficiellt ICA-API

Som alla storbanker, SJ och många andra har fått känna på så är det väldigt enkelt att lyssna på en mobilapps trafik och dokumentera det API som appen använder för att kommunicera med servern. Nu har detta även hänt ICA och deras ICA Handla app, det är Sven Dahlstrand som har börjat dokumentera ICAs inofficiella API på GitHub. Dokumentationen av APIet är långt ifrån klart (vill ni hjälpa till så kontakta gärna Sven) men hittills så kan man får information om sitt ICA-konto, besökta butiker samt information om en speciell butik.

Då dör v1 av Twitters API

Den 7e maj 2013 så lägger Twitter helt ner v1.0 av sitt API. Då är det slut på det roliga för många eftersom Twitter har mycket hårdare rate limits för API v1.1 än för v1. Om en knapp vecka (16e april) kommer Twitter att göra en blackout test för v1, dvs APIet kommer temporärt att sluta fungera så att man kan testa om alla appar är korrekt migrerade till v1.1.

Facebook comments

Facebook har utökat sitt API så att man nu kan hanterad kommentarssvar, dvs trådade kommentarer. Det låter som en bra uppdatering men Fritjof Andersson som kan Facebooks API in i detalj är inte helt i eld och lågor…

Vad händer under de närmsta veckorna?

För några dagar sedan så lanserade jag eventkalendern, dvs en kalender för att hålla redan på konferenser, hackathons och annat intressant. Under de närmsta veckorna så är det en hel del väldigt intressanta evenemang på gång…

  • 11- 13 april så är det Art Hack Day i Stockholm, där ska konstnärer och programmerare tillsammans skapa ny konst
  • 12 april så håller VINNOVA ytterligare ett Forum öppna data med presentationer om bla SCT Pehl och Riksdagens öppna data.
  • 20 april så är det Startup Day i Stockholm
  • 20 -21 april så är det dags att hacka rymdappar på NASAs Space Apps Challenge i Göteborg

Som avslutning kan jag tipsa om Vings widgettävling där man kan vinna lite resecheckar om man använder deras API.

Photo Credit: Håkan Dahlström via Compfight cc