API Måndag – Hack for Sweden, Google Maps, Nordic APIs

Veckans API-nyheter handlar om resultatet av det öppna data hackathonet Hack for Sweden, nytt från Google Maps och en hel massa kommande events (bla Nordic APIs Stockholm.

Hacka Sverige

I helgen gick Hack for Sweden av stapeln. Det var ett öppna data hackathon med backning av många svenska myndigheter. Vinnare blev laget Ge0hack3rs som simulerar och visualiserar vad som händer vid ett giftutsläpp, välj vad du vill ha ett utsläpp och se vad som händer. Bäst visualisering vann laget DROP TABLE (ett fantastiskt namn a la xkcd) som i Kvartersregeringen visar hur regeringen skulle se ut om ett givet valdistrikt skulle få bestämma. Alla vinnare hittas på [hackforsweden.se](http://hackforsweden.se/)

Alla lags presentationer med mera finns på YouTube, tyvärr så är videon av rätt dålig kvalite.

Google Maps Embed API

Google Maps API är ett av världens populäraste APIer och det har nu blivit ännu enklare att använda med Google Maps Embed API. Detta nya API gör det enklare att inkludera en karta på en webbsajt. I princip så är det en wizard som hjälper en att skapa en karta och sedan inkluderar man den via en iframe. Bra, men konstigt att detta inte redan fanns sedan år tillbaka.

Kommande events

Det är mycket intressant på gång för alla oss som tycker om APIer och öppna data…

  • 2 veckor kvar till Nordic APIs nordiska turne där vi håller halvdagskonferenser om APIer i Stockholm, Köpenhamn, Helsingfors och Oslo. Fokus är på hur man maximerar värdet för både interna privata APIer, partner-APIer och öppna publika APIer. Köp biljetter nu för att inte missa Nordic APIs!
  • I mitten av April är det dags för första Hackaway. Spendera en helg på en hemlig plats med att hacka nyhetsindustrin.
  • Göteborg station byggs om samtidigt som en ny tunnel ska byggas, vilket kommer att resultera i en hel del trafikstörningar. Öppna data kommer att vara en del i att underlätta för göteborgare under byggnationerna, var med och hjälp till i Goods Distribution Challenge.

Ännu fler hackathons och konferenser finns i eventkalendern. Saknas något där så säg bara till så lägger jag till det.