API Måndag – Google+, Twitter och Nordic APIs i Köpenhamn

Ett nytt sätt att logga in med Google, en API-bibliotek från Twitter och Nordic APIs kommer till Köpenhamn (och jag till Oslo) – det är veckans API-nyheter. Följ @andreaskrohn och @nordicapis på Twitter för att få veta ännu mer om vad som händer i API-världen.

Google+ Sign-In

Som en del av Googles pågående projekt att gå allt att gå via Google+ (sk Plusification of Everything) så har Google nu släppt Google+ Sign-In. Det liknar lite Googles OAuth 2.0 implementation, vilket Google+ Sign-in bygger på, men har en hel del extra funktionalitet som gör det enklare för användaren, speciellt om man är en Android-användare. Det är enkelt att dela med sig av saker till vänner (dvs Google+ vänner) och det är enklare att synkronizera inställningar mellan webbappar och Androidappar.

Streamingbibliotek från Twitter

Hosebird Client är en Javaklient för Twitters Streaming API utvecklad av Twitter själva. Nu finns klienten tillgänglig på GitHub öppen för alla att använda. Twitter använder klienten själva, så den är produktionsklar och redo att använda. Det är första gången som Twitter släpper en egenutvecklad API-klient, men jag hoppas det inte är sista gången.

Nordic APIs i Köpenhamn (och Oslo)

Som en av huvudarrangörerna av Nordic APIs konferenserna så är jag lite överväldigad av att vi tack vara det stora antalet intresserade nu måste köra två halvdagar i Stockholm den 21a mars (förmiddag och eftermiddag). Nu har vi även ett datum för när Nordic APIs kommer till Köpenhamn, nämligen den 21a maj. Sprid gärna detta vidare till alla danskar ni kanske känner eller anmäl er själva om ni bor precis över bron i Malmö.

Vi jobbar även på en konferens i Norge och som liten uppvärmning så kommer jag att hålla en presentation imorgon tisdag (5/3) i Oslo på Meteorologisk Institutts utvecklakväll.

Bild från developers.google.com/+/features/sign-in