API Måndag – Google Drive, Box, Facebook och hälsohack

Denna vecka så finns det ett par nya Cloud Storage APIer att sätta tänderna i. Lagring via API börjar verkligen bli en defactostandard. Dessutom lite nytt från Facebook och ytterligare ett hackathon. Vill ni ha full koll på alla API-nyheter så följ mig (@andreaskrohn) på Twitter.

Google Drive vs Box vs SkyDrive vs …

Efter åratal av spekulationer och rykten så har Google nu lanserat Google Drive. Med Google Drive får man 5 GB gratisutrymme och upp till 16 TB om man betalar för sig. Rent funktionellt så är Google Drive nästan som Dropbox fast med mer integration till Google Docs. Det går att skriva applikationer som läser och skriver filer från Google Drive via dess API. För att en app ska få rättigheter att komma åt enskilda användares filer så krävs att appen är tillgänglig via Chrome Web Store.

Google är inte de enda företag som har kommit med nyheter runt cloud storage i veckan. Box har kommit med en helt ny version av sitt API. Fokus i den nya versionen är att APIet ska vara enklare att använda och komma igång med. Något som krävs i den hårda konkurrensen.

Dessutom har Dropbox gjort det enklare att dela filer och Microsoft har släppt en ny WIndows Phone app för SkyDrive. Mycket Cloud Storage att välja helt enkelt, och alla har ett API – visst är det underbart!

Facebook Offers API

Med Facebook Offers så kan man skapa specialerbjudanden för sina kunder via Facebook. Nu kan man skapa och hantera erbjudanden direkt via Facebooks API. Det kommer att betyda att en hel del appar kommer att skapas för att göra det enkelt för alla att skapa erbjudanden och att vi alla kommer att se ännu fler rabattkuponger på Facebook.

Health Hack Day

Det finns väldigt många hackathons att delta i under våren och sommaren. Ett av dem är Health Hack Day i Stockholm 18-20 maj. Föreläsningar som uppvärmning och sedan de traditionella 24 timmarna att hacka ihop en app som hjälper en användare att ta hand om sin egen hälsa. Hoppas på att se många intressanta appar! Ska ni delta så ta en titt på alla hälso-APIer i API-katalogen, det finns redan nu mycket hälsodata att använda.