API Måndag – fotboll, Googlesök, Siri

Finns inte ett API så bygg ett själv, det gjorde Viktor Bergman så nu finns ett nytt fotbolls-API. Dessutom så har Google släppt ett sök-API och det går rykten om ett kommande API till Siri. Detta och mycket mer om APIer får ni om ni följer @andreaskrohn på Twitter.

Inofficiellt API för Svensk Fotboll

Viktor Bergman vill skriva en Windows Phone app om pojkallsvenskan i Göteborg. Men eftersom inte svenskfotboll.se eller någon annan tillhandahåller ett API med fotbollsinformation så gick det inte så bra. För att lösa sitt problem och göra världen lite bättre så har han nu skapa ett fotbolls-API baserat på skrapad data från svenskfotboll.se. Hämta serieinformation, resultattabeller och detaljerad information om kommande matcher antingen i XML eller JSON.

Det finns ett liknande inofficiellt API för ishockey och finns det ytterligare fler så lägg gärna till dem i API-katalogen. Hoppas att idrottssverige snart vaknar och börjar öppna upp sig lite.

Äntligen ett sök-API för Google App Engine

Det här med sök är ju något som Google är rätt bra på och nu äntligen så har de kommit med ett sök-API för Google App Engine. APIet är fortfarande experimentellt och Google varnar för många kommande förändringar, men man kan redan göra en hel del. Det ser ut att vara ett riktigt kraftfullt API för fulltextsök och det gör Google App Engine ännu attraktivare än förut.

Rykten om ett Siri API

Applerykten är ju en hel industri i sig själv och nu finns cirkulerar rykten om ett kommande Siri API i iOS 6. Kommer det ett sådant API så blir det inget REST API utan endast för iOS-appar, men det är ändå en intressant utveckling. Under året som gått så har ett Siri API och ett ordentligt Google Plus API varit några av de mest efterfrågade och nu verkar det som om Apple levererar före Google.

Bilden kommer från The Noun Project.