API Måndag – Booli, Google Drive, Nordic APIs

I veckan som har gått så har Booli utökat sitt API en hel del, första Nordic APIs har gått av stapeln och Google har släppt ett nytt realtids-API. Följ mig (@andreaskrohn) på Twitter för att få full koll på vad som händer i API-världen.

Nytt från Booli

Med Boolis API har man länge kunnat söka efter bostäder till försäljning. Sedan några dagar så har de utökat sitt API med ett par riktigt trevliga metoder. Det går nu att få fram slutpriser, dvs vad en bostad tillslut har sålts för, tex sålda bostäder i Göteborg. Denna information är redan tillgänglig på Booli.se men finns alltså nu även via APIet.

Den andra nyheten är att det nu går att söka på olika områden, information som sedan kan användas för att få fram slutpriser eller bostadsannonser. Tex kan man få fram alla områden i Helsingborg, Skåne (där jag bor).

Google Drive Real Time API

Med Googles nya Google Drive Real Time API så kan man bygga realtidsapplikationer med samma funktionalitet som Google Drive har. Inkludera en javascript fil i din app för att komma igång och dela dokument, listor och andra objekt. Flera samtidiga användare kan uppdatera ett objekt och det synkas automagiskt mellan klienter. Vill du testa själv så ta en titt på Google Drive Realtime API Playground där man kan leka med APIet direkt i webbläsaren.

Det är ett intressant API, inte minst för att realtidsappar blir mer och mer vanliga. Tyvärr har väl inte Google störst trovärdighet just nu så vi får se hur populärt detta API blir.

Nordic APIs

I torsdags förra veckan så gick det första Nordic APIs av stapeln. Två halvdagar (förmiddag/eftermiddag) fullproppade med API-presentationer från Twobo, Jayway, Layer7, Ping Identity, Sveriges Radio, Trafiklab och mig själv. Det blev riktigt lyckat och jag vill tacka alla som kom och lyssnade.

Det kommer mycket mer om vad vi snackade om på Nordic APIs både här på mashup.se och på nordicapis.com under de närmsta dagarna. Under tiden så glöm inte att anmäla er till Nordic APIs 2-dagars konferens i september!