API Måndag – Billogram, Dropbox, Outpost

Denna vecka så släpper både svenska Billogram och kanadensiska Outpost ett API, dessutom går ett av Dropbox APIer ifrån beta till en stabil release. En del av detta och mycket mycket mer kan ni få om ni följer @andreaskrohn på Twitter.

Billogram API

Svenska Billogram är en automatisk faktureringstjänst som gör det enkelt att fakturera och håller reda på om man fått betalt. Idag lanserade de sitt API. Med APIet kan man bla skicka nya fakturor, skicka obetalda fakturor till inkasso, få en callback när en faktura är betald och mycket mer. De har också en sandbox där man kan testa sin kod som använder APIet utan att för den delen skicka fakturor till höger och vänster (något SJ borde bli inspirerad av). Använder du PHP eller Python så kan du använda Billograms programmeringsbibliotek.

Riktigt bra jobbat av Billogram. APIet verkar extremt komplett och funktionellt (baserat på att ha läst dokumentationen, inte på vetenskapliga tester). Kul att både Billogram och Fortnox kommer med nya APIer, framtiden ser ljus ut för landets småföretagare!

Dropbox Datastore API

Dropbox Datastore API är nu inte längre i beta utan istället redo för produktion. Med APIet kan man synkronisera applikationer på olika devices mha Dropbox infrastruktur. De tillhandahåller iOS, Android och JavaScript bibliotek för alla som vill komma igång snabbt.

Outpost rese-API

Med Outpost kan man söka efter ställen att hyra, aktiviteter och mycket mer över hela världen. Meta search som inkluderar bla AirBnB och CraigsList. Nu har de släppt ett API som gör allt detta tillgängligt för utvecklare. Bygger du en applikation relaterat till resor så tycker jag att du bör ta en titt på detta API, det ger tillgång till riktigt mycket intressant data.