API Måndag – Background Burner, 3D-skrivare, SoapUI

Veckans API-nyheter handlar om att redigera produktbilder, ett API för 400 3D-skrivare och att testa REST APIer. Har ni tips på nyheter för nästa veckas sammanfattning så kontakta @andreaskrohn på Twitter eller skicka ett mail till andreas@dopter.se.

Background Burner API

Bonanza är en marknadsplats där vem som helst kan sälja begagnade eller nya saker i USA, Mexico och några andra länder. De märkte att kvalitén på produktfotografierna hade stor påverkan på hur bra ett föremål såldes. För att öka kvalitén på fotografierna så utvecklade de Background Burner, en tjänst som tar bort bakgrunden från en produktbild så produkten framhävs på ett tydligare sätt. Nu har de också ett Background Burner API så det går bra att bygga in denna funktionalitet i vilken e-handelsapplikation som helst.

Man måste ansöka om API-nyckel och det tar 1-2 dagar innan man får veta om man godkänns enligt okända standarder. De anger inte vad det kostar att använda APIet även om de är tydliga med att de är billigare än andra liknande tjänster. För att maximera hur mycket det kan tjänsa på sitt API så bör man kunna komma igång direkt utan väntan och de måste vara tydliga med sina priser.

Ett API för 400 3D-skrivare

3D-skrivare har väldigt stor potential, men än är det en rätt omogen industri. PrintToPeer försöker göra det enklare att skriva ut sina 3D-objekt genom att ge tillgång till över 400 olika typer av 3D-skrivare genom ett API. Ett bra sätt att förenkla för företag som vill använda 3D-skrivare.

Bor du i närheten av Helsingborg så kan jag tipsa om att det finns 3D-skrivare att använda på Creativelab på Mindpark.

SoapUI 5.0

SmartBear har släppt version 5 av testverktyget SoapUI med fokus på REST och OAuth. Man kan göra prototyper av REST APIer och skapa automatiserade tester av APIer genom att spela in API-trafik. Ännu har jag inte hunnit testa SoapUI 5.0 själv men jag ser stor potential så jag hoppas ha tid till det denna vecka.

Bild: MakerBot Replicator av CreativeTools