API Måndag – 46elks internationellt & rabatt, Windows Azure, YouTube

Skicka och ta emot SMS från och till utlandet med 46elks, hantera trafik med Windows Azure och ha koll på vad användare har tittat på med YouTube – det är veckans API nyheter. För att få ännu mera matnyttigt om APIer dagligen så följ mig på Twitter (@andreaskrohn).

46elks blir mer internationella + rabattkod

SMS och telefon APIerna från 46elks De har nu utökat sitt API för att stödja internationella telefonnummer. Nu går det alltså att skicka SMS till hela världen och hantera även internationella röstsamtal.

Om ni använder rabattkoden (promo code) “MASHUPJAN12” när ni köper krediter för att använda 46elks så får ni 10% i rabatt, koden räcker fram till 1/3 2012. För er som inte har testat 46elks alls så är det bara att registrera sig och sätta igång, då får man 5 euro att testa för.

Windows Azure Traffic Manager API

Microsofts plattformstjänst Windows Azure har fått ett nytt Traffic Manager API. Med det nya APIet så får utvecklare mer kontroll över hur Azure hanterar inkommande trafik och fördelar det mellan olika datacenter.

YouTube history API

YouTube har lagt till möjligheten att få tillgång till en användares watch history feed, dvs vilka videos som han har tittat på. Det kan tex användas för att föreslå andra videos som användaren kan vara intresserad av eller hitta de videos som användaren tittar på om och om igen.