API Måndag – Music Hack Day, SVT, Nike

Veckans API-nyheter består av 120.00 Spotify playlists tillgängliga via API, ett SVTPlay hack och APIer från Nike. Vill du veta mer om APIer så stalka mig på Twitter (@andreaskrohn) där jag delar med mig av läsvärda API-länkar och tips hela veckan lång.

ShareMyPlaylists

En av nyheterna från helgens Music Hackday är att ShareMyPlaylists som 120.000 Spotify playlists nu har de gjort alla dessa playlists tillgängliga via ett API. Det går att söka efter de mest populära platlists, htta playlists baserat på artister eller hur mycket de liknar en annan given playlist. Mycket användbar användargenererad data med andra ord.

Music Hack Day

Det har producerat en hel del intressanta hackMusic Hackday i helgen. Några favoriter är Joffify, en iOS app som spelare musik som matchar det tempo du rör dig på, och att visa musik från SVTPlay i Spotify. Wired UK har en bra sammanfattning av dessa och andra bra hack från Music Hack Day.

Best of SVT

Ted Valentin har släppt Best of SVT en sajt som listar det bästa innehållet på SVTPlay baserat på hur mycket de har blivit delat på Facebook. En snygg kombination av Facebooks API och lite web scraping (eftersom SVTPlay ännu inte har ett API). SVT har reagerat väldigt positivit och vill använda Teds lösning själva. Vågar man hoppas på både ett bättre SVTPlay och ett SVTPlay API kanske?

Nike+ API

Med Nike+ FuelBand och andra devices så kan man samla in en hel massa detaljerad data om sin träning. Nu har Nike lanserat en utvecklingsportal där man kan hitta en hel massa information om Nike+ APIet. Via APIet går det att få tag på information som var den inloggade användaren har sprungit, hur mycket kalorier som har bränts under joggingrundan, antal steg, fart mm.

Glöm inte heller att kvalet för TravelHack är igång. Har du inte redan anmält dig med din fantastiska ide så gör det nu direkt!