Modezine API – ett bra sätt att få mer trafik

Modezine är en sajt för mode och kläder där man kan se kläder från många olika klädföretag på ett ställe. Där kan man söka efter allt från jackor och tröjor till skor och klockor och man får en väldigt snygg översikt full med bilder. Modezine är startad av Robert Arnesson för ca 1 år sedan och har varit mycket framgångsrikt. Idag finns Modezine inte bara i Sverige, utan även i Norge, Danmark, Tyskland, Frankrike, Spanien och Storbritannien.

Ett smart sätt att få fler besökare

Modezines API är rätt begränsat, i stort sett är det endast en widget för att låta besökare söka efter kläder. Sökresultatet visas sedan i bilder. Även om det är ett begränsat API så är det ett mycket bra exempel på hur Modezine kan öka sin trafik. Eftersom Modezine tjänar sina pengar på affilateannonser så är APIet ett smart sätt att visa sina annonser på många fler sidor än endast sin egen. Alla som tjänar pengar på affiliateannonser borde ta en titt på hur Modezine gör det, kanske är det värt att göra en egen widget för att kunna få mer trafik och större inkomster. Tyvärr har jag inte lyckats få tag på någon statistik om hur många sidor som använder Modezines API och hur mycket trafik som de genererar.

API

Modezines API är ett enkelt javascript anrop där man kan ange flera olika parameterar för att påverka utseendet och funktionaliteten av widgeten. Här ett exempel på en Modezines widget:

Exemplet ovan är genererat av följande kod:

<script type="text/javascript" src="http://modezine.com/api/v1/">
</script>
<div id="mz"></div>
<script type="text/javascript">
   var mz = new mzApi('mz', 'se', '3', 's', '0', '1');
   mz.search('skjorta');
</script>

Genom att ändra parametrarna på javascript funktionen mzApi så kan man ändra antalet bilder som visas, storleken på bilderna, om man vill visa sökrutan eller inte och vilket i vilket land sökningen ska göras. Med mz.search('skjorta'); så anger man vad den initiala sökningen ska vara. Alla detaljer om dessa parametrar hittar ni på Modezines API sida. Eftersom allt som APIet producerar är HTML i mz div:en så kan den stylas hur som helst med hjälp av CSS.

Mer om Modezine kan ni läsa i Internetworlds artikel Så tjänar du miljoner på annonsering som affiliate.